Těstoviny s houbami a sójovými kostkami

23. září 2014 v 19:33 | Dragell |  Na téma
Recept
Doma máme masožravce, a tak jsme si s mámou daly výzvu, že jim zkusíme podat sójové kostky. Co myslíte, snědli nám to nebo ohrnovali nosy? A hlavně pojďme se společně podívat, co jsme jim to daly na talíř.





Proč vyzkoušet sojové kostky?
Sójové kostky jsou vlastně náhražkou masa, které využívají vegetariáni. Není ovšem důvod, abychom ji nevyzkoušeli i my ostatní.
Sója je bohatá na vitamíny a minerály. Obsahuje také bílkoviny, které se nachází i v masu. Proto je právě sója využívána jako náhražka. Dále také neobsahuje živočišné tuky, které nepříznivě působí na vysoký cholesterol a vysoký tlak.
Je třeba pamatovat, že všeho moc škodí, ovšem pro občasné zpestření jídelníčku je tento výrobek vhodný.




Těstoviny s houbami a sójovými kostkami

- 250 g těstovin
- 100 g sójových kostek
- 2 hrsti sušených hub
- 1 cibule
- 1 smetana
- Bohatý bujón Knorr hovězí (popř. zeleninový)
- máslo
- sůl, pepř

Sójové kostky společně s bujónem vaříme dle návodu 10-15 minut ve vroucí vodě. Jakmile jsou kostky uvařené, scedíme je a ještě z nich jemně vymačkáme přebytečnou vodu. Dále si uvaříme houby do měkka. Na másle zpěníme cibuli, přidáme osolené a opepřené sojové kostky, houby a vše orestujeme. Následně zalijeme smetanou a provaříme. V průběhu si dáme vařit také těstoviny, s kterými pak vzniklou směs promícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť!




Bohatý hovězí bujón Knorr
Na trhu se objevil nový bujón ve čtyřech variantách. My jsme doma vyzkoušeli právě ten hovězí nejen na dochucení sójových kostek, ale také do polévky či do guláše. Má bohatou chuť, jídlo vhodně dochutí.
Bojíte se používání bujónů kvůli obsahu špatných látek? Tento nový bohatý bujón Knorr je bez konzervantů, glutamátů a barviv. Je polotekutý a bez hrudek, perfektně se rozpustí.




A co na to chlapi v rodině? Opravdu moc si pochutnali, celé nám to snědli, že téměř nezbylo na babičku, které jsme chtěly zavést trochu jídla.
Určitě se nebojte pustit do sójových kostek, které dochutíte bujónem. Je jen na vás, zda dáte přednost zeleninovému nebo hovězímu či kuřecímu.


Diskuze
Už jste vyzkoušeli sójové kostky?
Používáte v domácnosti bujóny?
 


Komentáře

1 Introverso Introverso | Web | 23. září 2014 v 20:26 | Reagovat

Sójové kostky jsou boží... dobře dochucené a kořeněné mi dokonce chutnají více než maso jako takové. A bujóny od jisté doby používáme pouze zeleninové.

2 necroparanoia necroparanoia | E-mail | Web | 23. září 2014 v 23:28 | Reagovat

Sóju mám ráda, ale neberu jí jako náhražku masa, ale prostě jako dobrý jídlo.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama


Autor blogu a designu: Dragell (e-mail)
Autor fotografie v záhlaví: apachetear



TOPlist